Design

Skandinavisk form + funksjon siden 1936

For oss handler ikke design om selve overflaten. For oss handler det først og fremst om funksjon. Om å stadig gjøre det enklere og bedre for deg å bruke badet. Produkter av god design er praktiske, enkle å rengjøre og varige. Et vakkert utformet bad som ikke oppfyller disse kravene er ingenting verdt. Et slikt bad får aldri Ifö-merket

Når du velger Ifö vet du at du får et tidløst bad med røtter i den skandinaviske formgivningstradisjonen. Formgiverne våre er faktisk kunstnere, ingeniører og sosiologer på samme tid. Produktene deres skal brukes av mennesker. De skal inngå i en sammenheng og det skal være mulig å produsere dem. Helst så økonomisk som mulig. Det er egentlig ikke så vanskelig å produsere eksklusive produkter som kan koste hva som helst. Det som er vanskelig er å produsere eksklusive produkter som du og jeg har råd til.

Designerne våre legger stor vekt på hver minste detalj. Alt er nøye gjennomtenkt, jobben går ut på å samskape mange og noen ganger helt motstridende krav. Utfordringen er å prøve å finne den enkle og åpenbare løsningen etter mange forsøk, testing og hardt arbeid, det som ingen har tenkt på før, og som utgjør en forskjell. Hvis man lykkes med det er man god. Som vår sjefsdesigner, Knud Holscher.

 

Knud Holscher - prisbelønt designer.

Knud Holscher er Ifös sjefsdesigner. Han tilhører hjertet av den skandinaviske arkitekt- og designertradisjonen. Han har blant annet jobbet med Danmarks store stolthet, Arne Jacobsen. Utfordringen for disse pionerene var å gi alle mennesker tilgang til vakre og funksjonelle produkter. Inspirasjonen ble blant annet hentet fra den arbeidende befolkningen: bønder, fiskere, håndverkere. Det er også her den åpenbare enkelheten i “Skandinavisk design” kommer fra.

 

Noe av det Knud Holscher har designet er Ifö Sign Art, et av våre vegghengte toalett.  Et typisk eksempel på skandinavisk design med de rene og enkle formene sine. Det er ekstra moro at den har vunnet den internasjonale designprisen “red dot design award”.