Vår historie

Det hele begynte ved den vakre innsjøen Ivösjön i nordlige Skåne - og det er her du fortsatt finner oss i dag. Vi har jobbet med porselen i over hundre år og bad i neste sytti. Men egentlig, begynte alt mange, mange år før det. Seksti millioner år siden, mer eller mindre. Det var de organismene som  levde som nå danner de viktigste komponentene i porselen.

Mange år ville gå før geolog Gerard de Geer og veterinær Abelgard Nielsen møttes på kalkbruddet nær den vakre Ivösjön i 1887. Oppdagelsen av rike forekomster av kalkstein og kaolin gjort Nielsen nysgjerrig. Han begynte så å jobbe på Iföverket,. De mange tyske arbeidere som jobbet der uttales det svenske V som i Ivösjön som en F, dette er en tradisjon som har blitt gjennomført på i navnet Ifö.

Mye har skjedd siden da. Selv om all produksjon nå forgår i ultramoderne, sertifiserte fabrikkmiljøer og er kontrollert av datastyrte prosesser, er tradisjonelt håndverk fortsatt et sentralt element. Alle produkter er inspisert manuelt av erfarne proffer, og ethvert produkt som ikke oppfyller Ifö kvalitet forlater ikke fabrikken.  Porselenet er det materialet vi liker best å jobbe med. Ikke fordi det er den billigste eller enkleste materiale å jobbe med. Men fordi det er det beste!