Planlegg ditt baderom

Det er ikke alltid like lett å kjøpe nytt til badet, enten du bygger et nytt bad, pusser opp et gammelt eller kompletterer et eksisterende bad. Derfor kan vi hjelpe deg litt på veien slik at du unngår de verste fallgruvene, og får det nye badet nøyaktig slik du vil ha det. Forberedelse og planlegging er alfa og omega i alle vellykkede prosjekter. Hvis du gjør det riktig fra starten av, sparer du både tid og penger. Dessuten er det gøy å planlegge drømmebadet sitt!

 

Begynn med deg selv

Tenk på hva du og familien din vil ha i badet. Tenk på hvordan badet deres ser ut i dag og hva dere vil endre. Og selvfølgelig, hvor mye det skal koste. Vær

praktisk og realistisk, og inngå kompromisser, men glem ikke dine egne drømmer heller! Dette skal jo bli et sted man går til med glede, ikke sant?

 

Finn de riktige håndverkerne

Mye av forarbeidet kan du gjøre selv, men til alle elektriske installasjoner må du ha en godkjent elektriker og forsikringsselskapet krever at du bruker en godkjent rørlegger slik at badet blir helt tett. Be om flere prisoverslag og sammenlign dem. Men tenk ikke bare på prisen. Velg de håndverkerne du kan stole på, snakke med og få gode råd av!

 

Det viktigste først

Noen beslutninger må du ta så tidlig som mulig, siden de styrer både budsjettet og den videre planleggingen. Du må bestemme om du vil ha et vegghengt eller gulvstående klosett. Dusj og/eller badekar? Gulvvarme? Hvor mye oppbevaringsplass trenger du? Hvordan tenker du deg belysningen? Har du andre ønsker? I denne forbindelsen er det helt vesentlig å ha en dyktig fagperson du kan snakke med. For å gjøre det litt enklere for deg har vi satt sammen noen enkle tips på de neste sidene om hva du bør vurdere når du velger – alt fra klosett til møbler: